LET OP: De Blackboardpagina wordt frequenter geüpdatet mochten veranderingen zich voordoen. Check de Blackboard pagina dan ook mocht je vermoeden dat er foutieve en/of verouderde informatie op staat. Gelieve ons dan ook een berichtje te sturen, Usocia zal dan haar best doen onze stage pagina zo snel mogelijk te updaten.
Informatie over de bachelorstage
Op deze pagina’s vind je meer informatie over stage lopen tijdens je bachelor. Als je ten minste acht van de tien verplichte cursussen hebt afgerond, kun je stage gaan lopen. Erg handig en nuttig als je wilt onderzoeken wat je nu eigenlijk in de praktijk kan met je bacheloropleiding. Of om te kijken of het doen van onderzoek iets voor jou is – of juist de beleidsmatige kant jou meer ligt. De stage kun je gebruiken als arbeidsmarktoriëntatie of oriëntatie op het vervolg van je opleiding: een academische of een researchmaster? De omvang van de bachelorstage is 200 uur (7,5 studiepunten). In principe loop je 10 weken stage (20 uur per week), maar met de invulling van deze 200 uur kan flexibel omgegaan worden – afhankelijk van je eigen vakkenkeuzes en de mogelijkheden die je stageorganisatie biedt. In de cursushandleiding vind je alle informatie over de eisen die worden gesteld en de verdere procedure. Op deze site vind je meer informatie over stage vanuit de afdeling.
Ervaringen van andere studenten en vacatures
Om een beter beeld te krijgen van de verschillende stagemogelijkheden hebben verschillende studenten die eerder stage liepen hun ervaringen voor je opgeschreven, te vinden in de map ‘Ervaringen’. Je kunt deze lezen om meer te weten te komen over verschillende stageplekken, werkzaamheden en de voordelen die de studenten uit de stage hebben gehaald. In de map Algemene informatie vind je ook de presentaties van de studenten tijdens de informatiebijeenkomst.
Onder ‘Vacatures’ vind je vacatures die zijn toegestuurd door mogelijke stageorganisaties. Ter inspiratie vind je hier ook vacatures uit het verleden. Overigens is het aantal specifieke vacatures voor sociologiestudenten beperkt. Dit betekent echter niet dat er niet volop stagemogelijkheden zijn. Om die te vinden moet je echter zelf op zoek, bijvoorbeeld door contact op te nemen met voor jou interessante organisaties en door open sollicitaties te sturen. Maak daarnaast vooral ook gebruik van je eigen netwerk.
Goed om te weten
– Je kunt het hele jaar door stage lopen
– Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van je stage
– Je hoeft je voor de stage niet via Osiris in te schrijven – dat doet de coördinator nadat je plan is goedgekeurd
– Je hebt veel vrijheid en flexibiliteit wat betreft werkgever en werkzaamheden
– Een bachelorstage is regelmatig de opmaat voor een stage in je master of zelfs een baan
– Ook in deze tijd zijn er bij veel organisaties mogelijkheden om stage te lopen
– Iedereen die stage heeft gelopen is enthousiast en beveelt het anderen aan (lees de ervaringen er maar op na)
– Wil je CV laten checken voor je dit naar een mogelijke stageorganisatie stuurt, dat kan bij Career Services
Zoek je meer informatie of wil je meteen écht aan de slag? Lees dan eerst de cursushandeleiding en de checklist door, en maak vervolgens een afspraak met de stagecoördinator! Dit is ook het adres voor alle overige vragen over de bachelorstage.